maanantai 5. heinäkuuta 2010

Monsuuni in my mind

Se tosiaan unohtui mainita, että monsuunikausi alkoi oikeastaan samana päivänä kun kuu vaihtui kesäkuusta heinäkuuhun. Ilma on melkein raikas ja lämpötilakin vain +35. Vesi tulee tarpeeseen; meillä on sentään päässyt suihkuun joka päivä,(ja allasbileissä altaassa oli vettä) mutta läheskään kaikilla ei ole sitä iloa. Vesivessat tuntuvat ihan järjettömiltä. Jos joku haluaa aloittaa kuivakäymäläkampanjan täällä, mie olen mukana!
Veden lisäksi meidän vessasta löytyi yöllä skorpioni. Ne eivät ehkä ole täällä myrkyllisiä.

Monsuunin lisäksi mieltä ylensi eilinen illallisseura, varsinkin eräs intialainen nuorimies joka oli juuri päättänyt opintonsa ja saanut työpaikan. Erikoista tässä on se, että poika on kotoisin slummista ja suurin osa perheestä on ollut aina työttömänä.
Kurjuutta täällä näkee ja kuulee joka päivä. Likaisia vääräsäärisiä lapsia roskia keräämässä, rampoja miehiä ryömimässä turistien seassa, kerjäämässä. Siksi oli hyvä nähdä, että joskus toivoakin on, ainakin joillekin, ainakin joskus.

1 kommentti:

  1. Täälläkin alkoi monsuunikausi noin 1,5 minuuttia ruokatunnin jälkeen ja loppui siitä noin 30 minuuttia myöhemmin, kasteltuaan ensin lounaspaikalta yliopistolle laahustavaan Nooran. Kesäiset terveiset, toivottavasti koti-ikävä hälvenee ja tuot mukanasi hyviä reissutarinoita. Noora

    VastaaPoista